5 helpointa viherkasvia jokaiseen kotiin

Jokainen koti ja kukkien hoitaja on erilainen. Valitettavan usein tarvitaan usempi yritys ja erehdys, ennen kuin löytyy se kasvi, joka ei ainoastaan selviä hengissä, vaan myös kukoistaa kasvupaikallaan.

Turhauttavat ja usein kalliit yritykset ja erehdykset voidaan minimoida tai suorastaan eliminoida pyytämällä apua osaavalta kukkakauppiaalta.

Olen koonnut tähän listaan 5 kaikkein helppohoitoisinta viherkasvia, joilla jokainen pääsee alkuun.

 

1. Palmuvehka lat. Zamioculcas zamiifolia Palmuvehka ei ole turhaan tämän listan kärjessä. Se viihtyy niin valoisalla kuin pimeämmälläkin kasvupaikalla. Kasteluksi riittää kunnon loraus vettä kerran kuukaudessa ja muun ajan kasvin saa suorastaan unohtaa.

 

2. Hopeaköynnös lat. Philodendron

Hopeköynnös keskellä

Hopeaköynnös viihtyy vähässäkin valossa. Sen rönsyt voivat kasvaa useita metrejä pitkiksi. Hopeköynnöksen voi kasvattaa amppelissa roikkuvana tai tukea kiipeämään. Kastelu kaksi kertaa kuukaudessa rittää. Jos lehdet alkavat kellastua, olet kastellut kasvia liikaa.

 

3. Anopinkieli lat. SansevieriaTämä graafisen mallinen, upea viherkasvi voi parhaiten kun sitä ei hoida liikaa. Kasvupaikka saa olla valoisa tai varjoinen mutta multa pidetään tasaisen kuivana. Varjoisalla kasvupaikalla kasteluväli voi olla pidempi kuin todella valoisalla paikalla, jossa kasvi haihduttaa tehokkammin.

 

 

 

4. Aloe

Aloe vera eli lääkeaaloe on vain yksi monista hienoista aaloe lajikkeista. Valoisalla kasvupaikalla viihtyvä aaloe tarvitsee vettä vain noin kerran kuukaudessa. Mullan saa antaa kuivahtaa täysin ennen seuraavaa kastelua.

 

 

 

5. Viirivehka lat. Spatiphyllum alana

Viirivehka viihtyy varjoisalla tai puolivarjoisalla kasvupaikalla. Suorassa auringonvalossa sen väri haalistuu ja kasvi kuivuu hyvin nopeasti. Kasteluntarve riippuu ruukun koosta ja mullasta, mutta kastele kasvi viimeistään silloin kun lehdet alkavat nuokkua. Viirivehka on tehokas huoneilman puhdistaja.

-Petra

Kuvat: 

 

Seuraa ja jaa niin pysyt menossa mukana: