Keväisen iloiset gerberat

Näin pääsiäisen jälkimainingeissa, kun luonto alkaa heräillä ja synnyttää uutta elämää, on täydellinen aika lisätä elämään ja kotiin väriä. Mikä olisikaan iloisempi tai värikkäämpi kuin gerbera.

Gerbera on tuoksuton kukka, joka kuuluu asterikasvien heimoon. Gerberat ovat kotoisin Etelä-Afrikasta, Aasiasta, Etelä-Amerikasta ja Tasmaniasta.

Hollannissa tuotetaan vuosittain jopa 900 miljoonaa gerberaa ja niitä on jalostettu ainakin 600 erilaista lajiketta. Gerbera on erittäin suosittu kukka!

Gerberoista tulee ensimmäiseksi mieleen väri. Perusvärien valkoisen, punaisen, keltaisen, vaaleanpunaisen, lilan, oranssin ja vihreän lisäksi on olemassa kaksivärisiä, monivärisiä ja valtava määrä perusvärien muunnoksia. Kukan sydän voi olla musta tai vihreä.

Toisin sanoen gerberoissa on mistä valita! Kukan muoto on iloinen ja pirteä ja gerbera voi olla kerrottu, pallomainen tai hämähäkkimäisen kapealehtinen. Oletko huomannut, että kun lapsi piirtää kukan, sen muoto muistutaa gerberaa?

Gerberan hoito

  • Leikkaa varsi terävällä veitsellä kulmittain
  • Laita gerbera lasimaljakkoon, matalaan (5 cm ), huoneenlämpöiseen veteen
  • Käytä kukkaravinnetta vain sekakimpuissa, pelkkä gerbera ei kaipaa virkistettä
  • Älä sijoita gerberaa suoraan auringonvaloon, hedelmien viereen, lämpöpatterin tai ilmastointilaitteen lähelle
  • Vaihda maljakkoon puhdas vesi säännöllisesti ja leikkaa samalla uuden imupinnat

 

Gerberalla ei ole varsinaista symboliikkaa tai merkitystä, mutta sen iloinen värikäs ilme tuo kotoisan tunnelman ja saa mielen iloiseksi. Gerbera viestittää olemuksellaan kauneutta ja elämäniloa!

Laita erilvärisiä gerberoita maljakkoon iloisen kirjavaksi sekoituksesi tai pyydä floristia sitomaan kimppu gerberoista yhdistettynä muihin lempikukkiisi. Niin tai näin, lopputulos saa varmasti hymyn huulille.

Kuvat:

Seuraa ja jaa niin pysyt menossa mukana: