Kevätaurinko pilkistää: Viherkasvit kesäkuntoon 2018

Synkkä syksy ja pimeä talvi vaativat veronsa myös viherkasveilta. Kaljuksi varisseet limoviikunat ja kellertävät vehkat, eivät ole mitenkään harvinainen näky tähän aikaan talvesta. Onneksi kevätaurinko jo näyttäytyy hetkittäin ja antaa toivoa alkavasta kasvukaudesta.

Kasvien elinvoimaisuutta ja vastustuskykyä olisi hyvä buustata pitkin talvea ja vielä näin kevättalvellakin, lisäämällä kasteluveteen merileväuutetta ja sumuttamalla sitä myös kasvien lehdille. Merileväuute ei varsinaisesti lannoita eikä lisää kasvua, mutta hivenravinteet antavat kasville hiukan lisävoimia ennen kasvukauden käynnistymistä.

Kultaköynnös on erittäin helppohoitoinen viherkasvi

Suihkuttelu on hyväksi lähes kaikille huonekasveille, varsinkin keskuslämmitetyissä taloissa ja asunnoissa, joissa huoneilman kosteus on usein todella matala. Merileväuutteen ravintoaineet pääsevät kasvin käyttöön myös lehtien kautta.

Sännöllinen suihkuttelu voidaan tehdä myös ihan suihkussa. Varsinkin isommat huonekasvit rakastavat kunnollista, lehdet puhdistavaa, suihkua. #sundaynightpoolparty

Juoru lat. Tradescantia on helppohoitoinen amppelikasvi

Traakkipuu eli lohikäärmepuu

Vielä ei kannata ryhtyä mullanvaihtopuuhiin, sillä hiukan heikossa kunnossa olevat kasvit eivät välttämättä selviydy sellaisesta shokista. Olisi hyvä malttaa odottaa vielä ainakin pari kuukautta.

Kun viherkasvit alkavat näyttää merkkejä kasvuunlähdöstä, uusia silmuja ja lehden alkuja tulee näkyviin, on aika kaivaa multasäkit ja lannoitteet esiin.

Vinkkejä mullanvaihtoon on odotettavissa maaliskuun postauksissa.

-Petra

Kuvat 

Seuraa ja jaa niin pysyt menossa mukana: