Lokakuu 2016: Kuukauden huonekasvi, laikkuvehkat

Lokakuun huonekasvi on upea laikkuvehka.

laikkuvehka1laikkuvehka3laikkuvehka4

Laikkuvehka on yksi parhaita huonekasveja jo pelkästään upean ulkonäkönsä puolesta. Lisäksi se on vielä erityisen helppohoitoinen eikä vaadi hoitajaltaan vihreää peukaloa. Laikkuvehkat ovat erittäin tehokkaita huoneilman puhdistajia, ja sellainen saisi löytyä jokaisesta kodista ja toimistosta.

Näin hoidat laikkuvehkaa:

  1. Pidä kasvi valoisassa paikassa, mutta poissa suorasta auringonvalosta. Laikkuvehka saa luonnossakin vain lehvästön läpi siivilöityvää valoa.
  2. Normaali huonelämpötila on laikkuvehkalle sopiva, kun kasvupaikka ei ole patterin vieressä/päällä tai ilmalämpöpumpun edessä.
  3. Kastele tasaisesti, niin että vain pintamulta ehtii kuivahtaa ja käytä kasteluun huoneenlämpöistä vettä. Laikkuvehka on kotoisin sademetsästä joten säännöllinen sumutus on sille hyväksi. Kesällä laikkuvehkan voi kastella jättämällä sen ulos sateeseen.
  4. Kasvukaudella laikkuvehkaa kannattaa lannoittaa säännöllisesti ja talvella suihkuttaa merileväuutteella (valmistajan ohjeen mukaan).

laikkuvehka2

Laikkuvehkat ovat kotoisin Kaakkois-Aasiasta ja niitä löytyy luonnonvaraisen Thaimaasta, Sri Lankasta, Indonesiasta ja Filippiineiltä, missä ne kasvavat sademetsän aluskasvillisuutena. Laikkuvehkat myös kukkivat, mutta kukinta on vaatimaton ja laikkuvehkojen paras ominaisuus onkin upeat lehdet.

Samaan sukuun kuuluu muitakin kaunislehtisiä huonekasveja, kuten kirjovehkat, alokaasiat, kirjolehdet, peikonlehdet, köynnösvehkat ja kultaköynnös. Kaikille näille on yhteistä se, että niitä on pitkään jalostettu huonekasvikäyttöön, näin ollen  meillä on niiden hoidosta runsaasti kokemusta ja tietoa.

Laikkuvehkoista jalostetaan edelleen yhä upeampia ja kestävämpiä lajikkeita. Kestävämpiä lajikkeita on helppo pitää kotona tai vaikka toimistossa puhdistamassa huoneilmaa ja lisäämässä viihtyisyyttä. Erilaisista lajikkeista löytyy varmasti sopivan näköinen ja värinen jokaiseen sisustukseen.

 

Lisää ideoita huonekasveista löydät:

Pinterestistä 

http://www.funnyhowflowersdothat.co.uk/

Kuvat:

flowercounsil-logo

Seuraa ja jaa niin pysyt menossa mukana: