Surusidonta: Muotosidonta on taas muotia

Viimeinen tervehdys, kaihoisat hyvästit, kunnianosoitus eletylle elämälle ja kaunis tapa muistaa. Kukilla voi ilmaista kaikkia näitä. Kukat ovat kuuluneet hautajaiskulttuuriin ammoisista ajoista lähtien ja edelleen kukat ovat osa tätä tärkeää rituaalia, seremoniaa jolla ihmisen elämä saatellaan päätökseen.

Hautajaiskukilla usein muistellaan vainajan elämää. Lempivärit, harrastukset, luonteenpiirteet tai vaikka ammatti voidaan tuoda esille kukkavalinnoissa. Luontoihmiselle luonnonmateriaaleja, elämäniloiselle ihmiselle iloisia värejä tai intohimoiselle motoristille moottoripyörän muotoinen kukka-asetelma. Myös vuodenaika tai sesonki voi olla inspiraationa kukkien ja sidontatyylin valinnalle.

Perinteisen hautavihkon tai kimpun tilalle voidaan tehdä vaikka kukitettu seppele tai sydän. Luonnonmateriaalista saa muotoiltua erilaisia pohjia kimpuille, hautavihkoille tai vaikka arkkukoristeelle. Vaihtoehtoja on runsaasti ja floristina toivotan tervetulleeksi kaikki mahdollisuudet tehdä uudenlaista ja persoonallista sidontatyötä.

     

Kuvat Mäntsälän Kukka Oy omaisuutta, kopiointi ilman lupaa kielletty.

Seuraa ja jaa niin pysyt menossa mukana: