Tammikuu on tulppaanikuu- ilo irti tulppaanikimpusta

Aamulla työmatka tehdään pimeässä ja illalla kotimatkalla on jo hämärää. Ulkona on kylmää ja kosteaa, ja ‘oikea’ talvi antaa odottaa itseään. Kevätväsymys alkaa painaa ja mieli menee matalaksi.

Kaamosmasennus ja kevätväsymys unohtuu, kun viet kotiisi iloisen kirjavan tai riemukkaan raikkaan tulppaanikimpun!

Tuoreuttaan nariseva, raikkaan keltainen, valkoinen, punainen, pinkki, lila, oranssi tai kirjava tulppaani piristää ihmeellisesti. Tulppaneista löytyy runsaan värivalikoiman lisäksi kerrottuja, ripsureunaisia, ruttuisia ja liljamaisen kellomaisia kukkia. Eikä unohdeta pitkävartisia, suurikukkaisia ranskalaisia tulppaaneja.

Tulppaanit ovat ihania kukkia itselle tai annetavaksi. Ne eivät ole liian hienoja, liian elegantteja, liian romanttisia, liian suuria tai liian pieniä ja niistä saa aina tilaisuuteen sopivan, kauniin kimpun.

Saat tulppaanit kestämään kauan kun,

  1. Ostat tuoreita tulppaaneja, joissa on jämäkkä varsi
  2. Laitat tulppanit puhtaaseen maljakkoon ja puhtaaseen, viileään veteen.
  3. Annat tulppaanikimpun olla vedessä käärittynä muoviin ainakin 30 min. Näin ne imevät veden suoriin varsiin ja jäävät kauniisti pystyyn.
  4. Leikkaat tulppaaneille uudet imupinnat terävällä veitsellä ainakin 2-3krt/viikko ja vaihdat samalla puhtaan veden.
  5. Käytät tulppaaneille viileää hanavettä ja vahdit että vesi ei pääse loppumaan. Tulppaanit ovat melko kovia juomaan ja maljakko tyhjenee helposti aivan huomaamatta.
  6. Älä pidä tulppaanimaljakkoa hedelmien tai lämpöpattereiden lähettyvillä. Hedelmät ja lämpö nopeuttavat tulppanien kypsymistä.
  7. Jos mahdollista, siirrä tulppanit yöksi viileään.

 

Tulppaanit symboloivat onnea ja menestystä

1500-luvulla, kun tulppanit alkoivat olla suursuosiossa ja lajikkeita jalostettiin hirmuisella vauhdilla, pystyi yhden tulppaanin sipulin hinnalla ostamaan Amsterdamista kanaalin rannalta talon. Nykyisin kun kaunis tulppaanikimppu maksaa enimmillään 10-20€ symboliikan merkitys on suurempi kuin kukan hinta.

 

Kun annat tulppaaneja, annat viestin

Tarina kertoo turkkilaisen prinssin, nimeltään Farhad, rakastuneen Shirin nimiseen neitoon. Kun Farhad kuuli että Shirin oli saanut surmansa, tuli hän surun murtamaksi ja ratsasti hevosellaan alas kallionkielekkeeltä. Sanotaan että jokaisesta prinssi Farhadin veripisarasta kasvoi punainen tulppaani ja näin punainen tulppaani sai merkityksen -täydellinen rakkaus.

Punaiset tulppaanit siis kertovat saajalleen intohimoisesta rakkaudesta ja mustien tulppaanien kerrotaan kuvastavan kaiken uhraavaa rakkautta. Älä siis anna niitä kenelle tahansa.

Keltaisilla tulppaaneilla voi ilmaista toivotonta rakkautta tai ihan vain iloa ja auringonpaistetta.

Valkoisilla tulppaaneilla voit sanoa toiselle, että hän on tärkeä tai pyytää anteeksi.

 

Mitä tehdä tulppaaneilla kun ne ovat läpikukkineita,

Kuvat:

www.funnyhowflowersdothat.com

Seuraa ja jaa niin pysyt menossa mukana: